Revalidatie na corona

Heeft u corona gehad, bent u weer beter maar toch niet meer helemaal de oude? UwFysio staat voor u klaar om u te ondersteunen in het herstelproces.

Heeft u corona gehad en bent u nog steeds niet de oude?

UwFysio staat voor u klaar om u te ondersteunen in het herstelproces. Een opname in het ziekenhuis of zelfs een intensive care opname gaat u niet in de koude kleren zitten. Dit heeft veel impact op het lichaam, fysiek en mentaal. Des belangrijker is dus de herstelperiode na de opname of na ziekte, om weer op het oude of gewenste niveau terug te keren.

Meest voorkomende restklachten:

  • Long- en ademhalingsproblemen;
  • Vermoeidheidsklachten;
  • Gewrichts- en spierpijn;
  • Verlies van kracht en conditie;
  • Psychische klachten zoals angst en depressie.

UwFysio kan u helpen om weer op de been te komen. Ondertussen zijn er al veel protocollen opgesteld door wetenschappers voor het revalideren na het covid19/corona virus. Hier houden wij ons dus ook aan bij uw revalidatie, maar wel met uw persoonlijk situatie in acht nemend.

Het revalidatie proces bestaat uit de volgende fases:

Thuisfase
Wanneer u nog niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen komt de fysiotherapeut bij uw thuis. In deze periode zullen we uw vragen beantwoorden, advies geven over hoe nu verder en doelen met u gaan opstellen. Ook krijgt u een oefenprogramma voor thuis.

Revalidatie fase
In deze fase komt u naar onze praktijk toe en zal het aantal behandelingen fysiotherapie in de week toenemen. Duurtraining, krachttraining en ademhalingstherapie staan op de voorgrond in deze periode.

 

Afsluitingsfase
Het woord afsluiting zegt het al, in deze laatste fase zult u weer op eigen benen moeten gaan staan en uw opgebouwde actieve levensstijl moeten behouden. Ook is er aandacht voor het eventueel terugkeren naar werk.

 

Heeft u een verwijzing nodig?

Onze lijnen met de huisarts en andere specialisten zoals longverpleegkundige, diëtist en ergotherapeut zijn kort. Mochten zij nodig zijn in het herstelproces kunnen we direct actie ondernemen. Ook is er aandacht voor uw partner en/of familieleden en naasten, op hen is afgelopen tijd veel druk komen te staan. Voor hen staan wij ook klaar. Revalideren en herstellen doe je samen, niet alleen.
Vanuit uw basisverzekering krijgt u 50 behandelingen fysiotherapie vergoed in 6 maanden tijd, hiervoor heeft u geen aanvullende verzekering nodig. Wel gaat dit van uw eigen risico af.

Voorwaarden

  • Verwijzing HA of Specialist, max 1 maand oud;
  • Ziekte maximaal 4 maanden geleden vastgesteld

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

  Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden