Skip to main content

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen, deze hebben wij reeds voor u beantwoord. Mocht u andere vragen hebben dan ben u natuurlijk van harte welkom om met ons contact op te nemen middels 030-24 21 444 of info@uwfysio.com.

Hoe kan ik mij aanmelden voor behandeling?

U kunt telefonisch een afspraak maken door het volgende nummer te bellen; 030 – 24 21 444. Daarnaast is het mogelijk om via het contact formulier op de website of middels een email aan info@uwfysio.com contact op te nemen voor een afspraak.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts of specialist nodig?

Nee, sinds 2006 kunt u direct een afspraak met uw fysiotherapeut maken. UwFysio doet dan een screening om te oordelen of uw klacht middels fysiotherapie te behandelen is.

Worden de kosten van fysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort aanvullende verzekering/ pakket dat u heeft afgesloten (zie uw polisvoorwaarden). De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent krijgt u van ons een nota.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Alleen bij een intake/ eerste behandeling plannen wij 1 uur. Zo kunnen wij de tijd voor u nemen om een duidelijk beeld van uw klacht te krijgen en het daaropvolgende behandelplan samen op te stellen.

Heeft UwFysio ook een contract met mijn zorgverzekeraar?

Wij kunnen u hiermee gerust stellen, wij zijn gecontracteerd met alle zorgverzekeraars, dus ook die van u. Hierdoor zult u nooit een nota ontvangen mits u aanvullend verzekerd bent en binnen uw pakket blijft.

Ik ben verhinderd voor mijn afspraak, wat nu?

Neem minimaal 24 uur van te voren contact op middels 030-2421444 of info@uwfysio.com om uw afspraak te verzetten. Mocht u telefonisch geen gehoor krijgen laat dan een bericht achter op onze voicemail. Mocht u niet binnen 24 uur uw afspraak hebben verzet dan zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Ik heb een chronische aandoening, hoe wordt dit vergoed?

Mocht uw aandoening op de zo genoemde “lijst Borst” ook wel chronische lijst staan vermeld dan komt u in aanmerking voor een langdurige behandeltraject. Een verwijzing van uw huisarts/ specialist is in meeste gevallen verplicht. De eerste 20 behandelingen moeten uw aanvullende verzekering of zelfstandig worden vergoed, vervolgens wordt behandeling 21 en verder uit uw basis verzekering vergoed.

Kan ik ook aan huis worden behandeld?

Als één van de weinige fysiotherapiepraktijken van Nederland kan UwFysio iedereen ook aan huis behandelen. Normaal gesproken bent u alleen hiervoor verzekerd als u daar een verwijzing van uw huisarts/ specialist voor heeft. Bij UwFysio vinden wij dit onzin en komen wij met het zelfde gemak naar u, hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Maak nu een afspraak bij ons

Afspraak maken

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden