Fysiotherapie bij Schouderklachten

Heeft u pijn rond uw schouder? Of heeft u een ongeluk gehad waaraan u schouderklachten over heeft gehouden? UwFysio heeft de juiste kennis in huis om u met deze klachten verder te kunnen helpen.

Fysiotherapie bij Schouderklachten

Schouderklachten en de oorzaak

Uw schouder bestaat uit het uiteinde van uw sleutelbeen en uw schouderblad. Deze vormen samen een kom waar de kop van de bovenkant van uw bovenarm grote bewegingen in kan maken. De stevigheid van uw schouder komt door de omliggende banden, spieren, pezen en uw schouderblad.

Heeft u een verkeerde beweging opgevangen met uw schouder? Dan is het mogelijk dat het gewricht een grotere beweging dan normaal heeft gemaakt en de gewrichtsbanden opgerekt zijn. Wij onderzoeken dan in hoeverre uw schouder beschadigt is en helpen met specifieke oefeningen uw spieren sneller en krachtiger samen te laten werken in het stabiliseren van uw schouder.

Heeft u teveel schade opgelopen in uw schouder? Wij kunnen middels korte lijnen met de specialisten ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk op de juiste plek terecht komt waar een voor u passende diagnose en traject samen gesteld wordt.

Zijn uw schouderklachten geleidelijk ontstaan? Dan starten wij een onderzoek naar de oorzaak van uw klacht. Bent u uw bovenlichaam anders gaan gebruiken? Hoe is de bewegelijkheid van uw nek? Wanneer worden uw klachten erger? Aanvullend onderzoeken wij uw schouder met echografie, zodat we zien hoe uw schouder er vanbinnen uitziet.

Wat onze fysiotherapeut doet

Vooraf aan de behandeling zal er middels een anamnese-gesprek uw klacht duidelijk in beeld gebracht worden. De symptomen en klachten bepalen het vervolgonderzoek, wat de aan het eind van het gesprek gestelde hypothese zal moeten bevestigen. Aan de hand hiervan zal de therapeut in samenspraak met u een behandelplan opstellen. Dit zal voornamelijk bestaan uit kaak-oefeningen en mobilisaties van de kaak.

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw kaakklacht.
Direct afspraak maken

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

  Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden