Skip to main content

Shockwave

Snel van uw spier-, pees- of slijmbeursontsteking af met Shockwave!

Snel van uw spier-, pees- of slijmbeursontsteking af

Deze innovatieve behandelmethode heeft zich door de jaren heen bewezen als meest effectief. Door middel van geluidsgolven die met precizie op de blessure plek worden gericht wordt de stofwisseling geactiveerd waardoor de zelfhelende werking van ons lichaam versnelt wordt. Met slechts een aantal behandelingen zijn de meeste blessures verleden tijd.

Wat kunt u verwachten van shockwave?

De fysiotherapeut start de behandeling met het onderzoeken van jouw klachten. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een echografisch apparaat. Als de locatie is onderzocht en de locatie duidelijk is, wordt er op het te behandelen lichaamsdeel vervolgens wat gel aan aangebracht. Deze gel helpt om de geluidsgolven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op het blessuregebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten.

Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar er kan ook een groter gebied behandeld worden. De fysiotherapeut verandert tijdens de behandeling de frequentie en de intensiteit van de golven. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving. Bij iedere stap wordt duidelijk uitgelegd waarom die wordt uitgevoerd.

Voor wie is shockwave?

Langdurige peesklachten (met of zonder verkalking) van:

  • Hielspoor
  • Achillespees ontsteking
  • Kniepees ontsteking
  • Elleboog ontsteking
  • Schouder ontsteking
  • Scheenbeenklachten (shin splints)
  • Spierverrekkingen

Lijkt het u wat, maak dan snel een afspraak met onze shockwave specialist Els!

Direct afspraak maken

Maak nu een afspraak bij ons

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

  Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden