Fysiotherapie bij Knieklachten

Heeft uw pijn bij het bewegen van uw knie? Of voelt uw knie instabiel? Geregeld gebeurt er iets tijdens het sporten, bij bijvoorbeeld het voetballen, of heeft u tijdens een ongeluk uw knie pijn gedaan? Dagelijks zien wij mensen in de praktijk voorbij gekomen waarbij een soortgelijk iets is gebeurt en er knieklachten zijn ontstaan.

Fysiotherapie bij Knieklachten

Knieklachten en de oorzaak

Uw knie is de verbinding tussen uw bovenbeen en onderbeen en zorgt dat deze kunnen buigen en strekken. De knieschijf is een los stukje bot dat een katrol vormt voor de spieren en pezen die uw knie strekken. Tijdens beweging en vooral tijdens sporten moet uw knie in alle houdingen zowel flexibel als stabiel zijn. Bovendien krijgt het veel kracht te verwerken bij de afzet en landing van uw lichaam.

Heeft u een matige pijn op een specifieke plek bij uw knie? Kunt u zich niet herinneren dat u een verkeerde beweging met uw knie gemaakt heeft? Waarschijnlijk heeft u dan een knieblessure door overbelasting. Dit kan komen door een ongelijke belasting, of door een verandering in het gebruik van uw knie. Bijvoorbeeld wanneer u anders bent gaan sporten. Gelukkig is er hierbij geen schade aan uw knie en kunnen wij u snel helpen met het optimaliseren van uw houding en bewegingen en met concreet advies over uw sportschema.

Heeft u wel een verkeerde beweging gemaakt? Of zelfs reactie als een zwelling bij uw knie gemerkt? Dan is het mogelijk dat een onderdeel van uw knie beschadigd is. Zijn uw kniebanden, of kruisbanden opgerekt? Dan is uw knie minder stabiel. Is het kraakbeen van uw knie beschadigd? Dan beweegt u knie minder soepel en voelt pijnlijk. Daarom onderzoeken wij eerst waar u knie beschadigd is en in welke mate.

Mocht er iets zijn waarvan wij het niet geheel vertrouwen dan zullen wij u begeleiden naar de juiste persoon. De lijnen tussen ons en de specialisten zijn kort en zodoende zal ervoor gezorgd worden dat er een passende diagnose met een passend traject voor u samengesteld wordt.

Wat onze fysiotherapeut doet

Vooraf aan de behandeling zal er middels een anamnese-gesprek uw klacht duidelijk in beeld gebracht worden. De symptomen en klachten bepalen het vervolgonderzoek, wat de aan het eind van het gesprek gestelde hypothese zal moeten bevestigen. Aan de hand hiervan zal de therapeut in samenspraak met u een behandelplan opstellen. Dit zal voornamelijk bestaan uit kaak-oefeningen en mobilisaties van de kaak.

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw kaakklacht.
Direct afspraak maken

Maak nu een afspraak bij ons

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

  Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden