Bent u onlangs door uw enkel gegaan? Of is dit al een tijdje geleden en heeft u hier nog steeds last van? Veelal zien wij patiënten met enkelklachten welke zijn ontstaan na het verzwikken van de enkel bij bijvoorbeeld het sporten.
Fysiotherapie bij Enkelklachten
Enkelklachten en de oorzaak
Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van uw voet staat. Bij een verzwikking kunt u een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest uw enkel stabiliteit of raakt zelfs beschadigd.
Is het kort geleden dat u uw enkel blesseerde? Gelukkig is over de eerste fase van uw herstel is veel informatie bekend. Wij helpen u met een goede basis voor een volledig herstel. Doordat de stabiliteit van uw enkel namelijk langzaam hersteld, is de kans op herhaling van een verzwikking groot. Wij maken slim gebruik van ondersteuning zoals tape en een brace. Zonder dat u hier van afhankelijk wordt. Ook zijn wij benieuwd hoe u uiteindelijk weer gaan bewegen. Wilt u bijvoorbeeld weer gaan sporten? Dan sluiten wij uw revalidatie af op het niveau van uw sport.
Is de verzwikking van uw enkel al langer geleden en heeft u hier nog steeds last van? Dan zij wij benieuwd naar de beweeglijkheid van uw enkelgewricht. Mogelijk beweegt uw enkel niet soepel. Dit zorgt voor pijn in uw gewricht. Of een snellere vermoeidheid in de spieren van uw onderbeen.
Achillespeesblessures behoren ook tot enkelklachten. De achillespees brengt de kracht van uw kuitspier over op de enkel. Hierdoor kunt u uw voet afzetten. Deze pees krijgt nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een te grote intensiteit kan de pees beschadigen, of zelfs scheuren. Ook bij de behandeling van deze blessure baseren wij ons op de richtlijnen voor uw hersteltijd en het niveau waarop u uw revalidatie af wilt sluiten.
Wat onze fysiotherapeut doet
Vooraf aan de behandeling zal er middels een anamnese-gesprek uw klacht duidelijk in beeld gebracht worden. De symptomen en klachten bepalen het vervolgonderzoek, wat de aan het eind van het gesprek gestelde hypothese zal moeten bevestigen. Aan de hand hiervan zal de therapeut in samenspraak met u een behandelplan opstellen. Dit zal voornamelijk bestaan uit kaak-oefeningen en mobilisaties van de kaak.
- Wij diagnosticeren uw klacht.
- Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
- Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
- Wij richten ons op het revalideren.
- Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw kaakklacht.
94% beveelt aan
Fysio aan huis
Alle zorgverzekeraars
Ruime openingstijden
94% beveelt aan
Fysio aan huis
Alle zorgverzekeraars
Ruime openingstijden