Fysiotherapie bij schouderklachten

Heeft u pijn rond uw schouder? Of heeft u een ongeluk gehad waaraan u schouderklachten over heeft gehouden? UwFysio heeft de juiste kennis in huis om u met deze klachten verder te kunnen helpen.

Uw schouder bestaat uit het uiteinde van uw sleutelbeen en uw schouderblad. Deze vormen samen een kom waar de kop van de bovenkant van uw bovenarm grote bewegingen in kan maken. De stevigheid van uw schouder komt door de omliggende banden, spieren, pezen en uw schouderblad.

Heeft u een verkeerde beweging opgevangen met uw schouder? Dan is het mogelijk dat het gewricht een grotere beweging dan normaal heeft gemaakt en de gewrichtsbanden opgerekt zijn. Wij onderzoeken dan in hoeverre uw schouder beschadigt is en helpen met specifieke oefeningen uw spieren sneller en krachtiger samen te laten werken in het stabiliseren van uw schouder.

Heeft u teveel schade opgelopen in uw schouder? Wij kunnen middels korte lijnen met de specialisten ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk op de juiste plek terecht komt waar een voor u passende diagnose en traject samen gesteld wordt.

Zijn uw schouderklachten geleidelijk ontstaan? Dan starten wij een onderzoek naar de oorzaak van uw klacht. Bent u uw bovenlichaam anders gaan gebruiken? Hoe is de bewegelijkheid van uw nek? Wanneer worden uw klachten erger? Aanvullend onderzoeken wij uw schouder met echografie, zodat we zien hoe uw schouder er vanbinnen uitziet.

Wanneer blijkt dat u irritaties, of ontstekingen in onderdelen van uw schouder heeft. Dan richten wij ons op het afnemen van de belasting op deze delen. Wanneer nodig leren wij u slimmere houdingen en bewegingen voor uw dagelijks leven aan. Zodat u een herhaling van de irritatie voorkomt.

Bewegen alle onderdelen van uw schoudergewricht niet goed samen. Voelt u schouder stijf en minder mobiel. Of worden onderdelen ingeklemd? Dan stimuleren wij deze samenwerking en geven ruimte met handmatige behandeling en specifieke oefeningen die rekening houden met het effect van een beweging in uw schouder.

Wat kan UwFysio doen bij uw schouderklachten?

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren op het niveau waarop u weer wilt gaan bewegen.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw schouderklachten.

Spoedig weer klachtenvrij!

Afspraak maken