Fysiotherapie bij heupklachten

Heeft u problemen met het bewegen van uw heup? Of heeft u een zeurende pijn in uw lies? Samen met uw bekken heeft uw heupgewricht een belangrijke rol bij al uw dagelijkse bewegingen. Heupklachten zorgen dan ook al snel dat u niet meer vrijuit kunt bewegen. Ook hebben ze invloed op klachten in uw onderrug of knieën.

Klachten in het gebied van uw heup en lies kunnen veroorzaakt worden door een aangeboren afwijking in uw skelet, slijtage van uw heupgewricht of een te lange of te intensieve overbelasting. Bijvoorbeeld door sport. Wij onderzoeken dan ook eerst hoe uw klachten zijn ontstaan.

Heeft u slijtage in uw heupgewricht? Dan is het gladde en beschermende kraakbeen van de kop van uw bovenbeen en de kom van uw bekken beschadigd. U merkt dit doordat uw heup niet meer soepel beweegt en soms pijn doet. Wij onderzoeken eerst hoe de slijtage is ontstaan. Beweegt uw gewricht volledig? Of heeft u een ongelijke belasting in uw houding of beweging? Op basis hiervan richten wij onze behandeling op het verbeteren van de bewegelijkheid, het verminderen van de pijn en het herstellen van de symmetrie in de belasting van uw heup.

Heeft u een heupoperatie gehad? Dan merkt u direct verlichting van uw klachten. Na de korte instructie in het ziekenhuis helpen wij u met een aansluitende revalidatie, zodat u zelfstandig bent in uw dagelijks leven.

Heeft u pijn in het gebied rond uw heup? Bijvoorbeeld uw bil, lies of bovenbeen? Bent u uitgegleden? Of heeft u langdurig dezelfde beweging vanuit uw benen gemaakt? Zoals bij schaatsen. Dan is het mogelijk dat een spier, pees of slijmbeurs rond uw heupgewricht overbelast is.

Blessures aan heup en lies komen regelmatig voor bij actieve mensen. Bij onze behandeling zorgen wij daarom dat u in beweging kan blijven, maar vooral dat uw klachten niet terugkomen. Deze blessures zijn namelijk regelmatig terugkerend. Wij combineren een behandeling van de houding en beweging van uw gewrichten met een training van de stabiliteit van uw spieren en pezen. Aanvullend adviseren wij u over uw houding bij het sporten en uw trainingsschema.

Ook kunt u bij heupklachten natuurlijk denken aan het behandelen van een heup na operatie. Voornamelijk bij mensen op latere leeftijd komt het vaak voor dat ze geholpen worden aan een versleten heup. Na deze ingreep wilt u natuurlijk weer zo spoedig mogelijk uw normale dagelijkse leven hervatten. UwFysio zal u bijstaan bij uw revalidatie en ervoor zorgen dat u spoedig weer normaal kunt functioneren.

Wat kan UwFysio doen bij uw heupklachten?

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren op het niveau waarop u weer wilt gaan bewegen.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw heupklachten.

Spoedig weer klachtenvrij!

Afspraak maken