Fysiotherapie bij hardloopblessures

Of u net begonnen ben met hardlopen of zojuist een marathon achter de rug heeft, iedereen wil pijn en klachtenvrij kunnen lopen. Uit onze ervaring bij de Loopgroepen in het Julianapark blijkt dat de lopers geregeld met pijntjes, onschuldig of niet rondlopen. Naast de begeleiding die wij geregeld in het park geven, kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor een juiste begeleiding.

Hardloopanalyse

Een groot deel van de blessures hebben de oorsprong in uw looptechniek. Hardlopen bestaat namelijk niet uit simpelweg de schoenen aantrekken en lopen, maar achter de wijze van lopen schuilt een goed onderbouwde techniek.

Bij ons in de praktijk is het mogelijk om middels een analyse te bepalen waar een probleem in uw looppatroon zou kunnen zitten. Aan de hand hiervan kunnen wij u specifiek begeleiden in het optimaliseren en zo ideaal mogelijk lopen.

Loopgroep Julianapark

Samen met de Loopgroep Julianapark proberen wij zoveel mogelijk mensen op een juiste manier aan het hardlopen te krijgen. Naast de vaste loopgroepen die elke zaterdagochtend weer onder begeleiding van professionele trainers in het park traint, is er ook 2x per jaar een beginnersclinic. In deze clinic leert u de basis van het hardlopen en wordt er op een verantwoorde wijze opgebouwd.

Wat kan UwFysio doen bij uw hardloopblessure?

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren op het niveau waarop u weer wilt gaan bewegen.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw blessure.

Spoedig weer klachtenvrij!

Afspraak maken