Fysiotherapie bij Hardloopblessures

Of u net begonnen ben met hardlopen of zojuist een marathon achter de rug heeft, iedereen wil pijn en klachtenvrij kunnen lopen. Uit onze ervaring bij de Loopgroepen in het Julianapark blijkt dat de lopers geregeld met pijntjes, onschuldig of niet rondlopen. Naast de begeleiding die wij geregeld in het park geven, kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor een juiste begeleiding.

Fysiotherapie bij Hardloopblessures

Hardloopblessures en de oorzaak

Hardloopanalyse
Een groot deel van de blessures hebben de oorsprong in uw looptechniek. Hardlopen bestaat namelijk niet uit simpelweg de schoenen aantrekken en lopen, maar achter de wijze van lopen schuilt een goed onderbouwde techniek.

Bij ons in de praktijk is het mogelijk om middels een analyse te bepalen waar een probleem in uw looppatroon zou kunnen zitten. Aan de hand hiervan kunnen wij u specifiek begeleiden in het optimaliseren en zo ideaal mogelijk lopen.

Loopgroep Julianapark
Samen met de Loopgroep Julianapark proberen wij zoveel mogelijk mensen op een juiste manier aan het hardlopen te krijgen. Naast de vaste loopgroepen die elke zaterdagochtend weer onder begeleiding van professionele trainers in het park traint, is er ook 2x per jaar een beginnersclinic. In deze clinic leert u de basis van het hardlopen en wordt er op een verantwoorde wijze opgebouwd.

Wat onze fysiotherapeut doet

Vooraf aan de behandeling zal er middels een anamnese-gesprek uw klacht duidelijk in beeld gebracht worden. De symptomen en klachten bepalen het vervolgonderzoek, wat de aan het eind van het gesprek gestelde hypothese zal moeten bevestigen. Aan de hand hiervan zal de therapeut in samenspraak met u een behandelplan opstellen. Dit zal voornamelijk bestaan uit kaak-oefeningen en mobilisaties van de kaak.

  • Wij diagnosticeren uw klacht.
  • Zo nodig verwijzen wij u voor verdere diagnostiek.
  • Wij proberen uw herstel te versnellen en te optimaliseren.
  • Wij richten ons op het revalideren.
  • Wij richting ons op voorkoming van herhaling van uw kaakklacht.
Direct afspraak maken

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

   Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden

   94% beveelt aan

   Fysio aan huis

  Alle zorgverzekeraars

   Ruime openingstijden